WHAT'S NEW?
Loading...

Lahnaa Kiinalaiseen tapaan

Kiinalaiset ruokakalat, ovat usein koostumukseltaan samankaltaisia Suomalaisen järvikalan kanssa. Liha on siis vähärasvaista, kuivahkoa ja miedon makuista (mautonta).
Lohi on Kiinassa kallista, eikä kuulu kovin usein ruokapöytään. Rapuja ja muita mereneläviä kyllä on useimmiten pöydässä. Kiinalainen kalanlaitto tyyli sopii siis hyvin Suomalaiselle kalalle kuten ahven, hauki, kuha, lahna jne. Lohi on tähän liian rasvaista ja sehän on jo herkullista ihan ripauksella suolaa, eikä muuta kaipaakaan.

Paisto soija- viinietikka marinadissa
1. Tee Kiinalainen marinadi vaaleasta soijakastikkeesta, tummasta soijakastikkeesta ja tummasta riisiviinietikasta. Lisää vielä sokeria ja ruokaviiniä. Ruokaviinin sijasta käy myös viski tai sake.
Tummaa riisiviinietikkaa on vaikea löytää, mutta ainakin Oriental Market hakaniemessä myy sitä myös verkkokaupan kautta->(Chinkiang Vinegar). Ruokaviiniä ei voi myydä verkossa, koska siinä on alkoholia.

2. Perkaa ensin kala puhtaaksi, ja hiero sitten pintoihin vehnäjauhoa. Paista kalaa molemmilta puolilta oliiviöljyssä/rypsiöljyssä, kunnes jauhot hieman ruskistuvat ja liha on jokseenkin kypsää.

3. Ota kala pois pannulta, lautaselle.

4. Lisää pannulle oliiviöljyn joukkoon valkosipulia, purjosipulia, inkivääriä ja anista. Paista niitä kunnes ne alkavat tuoksua.

5. Laita kala takaisin pannulle, ja lisää joukkoon aluksi valmistettu marinadi. Lisää myös tilkka vettä. Anna sitten kiehua noin 10 - 20 minuuttia. Kiehutusaika vaikuttaa siihen, miten paljon makua kalaan imeytyy, kala on jo kypsää joten kypsennyksen vuoksi ei kalaa enää marinadissa pidetä. Marinadin täytyy kiehua jonkin verran, hauduttamisesta ei ole kyse. Kansi on hyvä laittaa wokkipannun päälle, ettei marinadia räisky ympäriinsä.
Vahdi kalaa koko ajan, ettei marinadi pääse kokonaan haihtumaan. Sillon kala palaa pannuun kiinni.

Vaiheet 2 ja 5
Tarjoile Kiinalaiseen tapaan valmistettu lahna vaikkapa riisin ja okran kanssa. Paras riisi Kiinalaiseen ruokaan on tavallinen puuroriisi, joka keitetään vähäisessä vedessä. Jos kattilaan tai riisikeittimeen laittaa 1cm paksuudelta riisiä, tulee sen päälle 1cm vettä, niin että riisin päällä on 1cm vettä. Riisiä keitetään niin kauan kunnes vesi on imeytynyt, silloin riisi on tahmaista mutta ei vielä puuroa.Lahna, vähemmän arvostettu ruokakala

0 kommenttia:

Post a Comment